İzmir’de gerçekleşen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması yapıldı. Programda konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu “Bugüne kadar büyük sıkıntılar çektiğimizi biliyoruz. Öyle bir sistem öyle bir düzen kuralım ki kim iktidara gelirse gelsin bir daha bu tür krizlerle Türkiye karşı karşıya kalmasın” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin beşinci gününde Millet İttifakı genel başkanları bir araya geldi.
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması’na Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sına DEVA Partisi lideri Ali babacan , Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal katıldı. Kongrede bulunan liderler arasında ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in olmadığı görüldü.
Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmasına “Çok değerli genel başkanlarımız, çok değerli müstakbel Cumhurbaşkanımız hoşgeldiniz” ifadeleriyle başladı. Soyer konuşmasına “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Türkiye’nin içinden geçtiği kritik anlarda Millet İttifakı’nın attığı tarihi adımlara izmir’den yaptığımız gönülden bir katkıdır. Artık çok iyi biliyoruz ki bir şey değişecek her şey değişecek” şeklinde devam etti.
Kongre’de konuşma gerçekleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu ise “Bugüne kadar büyük sıkıntılar çektiğimizi biliyoruz. Öyle bir sistem öyle bir düzen kuralım ki kim iktidara gelirse gelsin en azından bir daha bu tür krizlerle Türkiye karşı karşıya kalmasın” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından detaylarsa şöyle:
“Ulusal Vergi Konseyi kuracağız. Bu konsey, 85 milyondan toplanan vergilerin nereye harcandığını her yıl toplanarak rapora dökecek, bu rapor da Resmi Gazete’de yayımlanacak. Türkiye’de işçisinden emeklisine, sanayicisinden esnafına kadar herkes görecek.
Petrolün nerede olduğunu biliyoruz, nasıl çıkarıldığını da biliyoruz, artık 21. yüzyıl Türkiyesi’nin temel hedefine, bilimle sanayide teknolojide çip de üretebilen bir ülke olma hedefi koyacağız.
Sağlıklı işleyen demokrasilerde siyaset kurumunun temiz kalması lazım. Siyasi etik kanunu çıkaracağız. 6 lider bunun altına imza attık. Eğer siyaset ahlak zemininde yürürsek pek çok sorun kendiliğinden çözülür zaten. Siyasette siyasetçi ve halk arasındaki güveninin büyük ölçüde sarsılması siyasi etik yasasının olmamasından kaynaklı.